Touch-neus target

TOUCH-NEUSTARGET
De bedoeling van deze oefening is dat de hond op commando "TOUCH" met zijn neus je vlakke hand aanraakt. Deze oefening is later heel handig te gebruiken bij de gehoorzaamheidsoefening "VOLG" maar ook bij andere oefeningen waarbij je de hond dichtbij je wilt hebben.
Stap 1: Neem een brokje tussen twee vingers van je vlakke hand. 
Stap 2: Steek je vlakke hand  (met de handpalm naar de neus van de hond) uit naar je hond en laat hem er het brokje tussenuit halen als hij je handpalm met zijn neus aanraakt.  Je geeft nog GEEN commando. Dit doe je een flink aantal keren zodat je hond de vlakke hand associeert met iets leuks/ lekkers.
Stap 3: Steek je vlakke hand uit, nu zonder een brokje en zodra de hond je handpalm aanraakt met zijn neus, zeg je "BRAAF" en beloon je de hond met een brokje uit de andere hand. 
Stap 4: Houd je vlakke hand iets verder bij zijn neus vandaan zodat de hond een stap naar je toe moet komen en vlak voordat de neus jouw hand raakt, zeg je "TOUCH"en beloon je de hond met "BRAAF/ BROK" uit de andere hand. Dit herhaal je totdat de hond het commando "TOUCH snapt. 
Stap 5: Bouw de afstand uit.

 

Zie Filmpje: https://vimeo.com/215411826

Meer info

Video’s

Bekijk video
Contact

Van Meinweg

Stationsweg 88
6075 CD Herkenbosch
Route

0475 - 53 41 13