06 - 21842271
Geboortedatum: 02-05-2012
1 mei 2012
De nacht van 30 april op 1 mei werd een zeer onrustige en van slaap kwam weinig terecht. Pip was heel hijgerig en onrustig. Op dinsdag 1 mei was ze twee maal zoek- verstopt in rare hoeken in huis. In de tuin konden we haar al een paar dagen niet meer zonder toezicht laten omdat inmiddels onder ons terras een heel gangenstelsel was gegraven. Op 1 mei lieten we haar alleen nog maar aan de riem naar buiten. ’s Avonds werd ze steeds onrustiger en rond 22.30 verloor ze veel slijm. Even later werd de eerste pup geboren, een flinke reu van 350 gram (groene lintje).
2 mei 2012
Toen moesten we weer een hele tijd wachten tot de volgende pup, een flink teefje,  zich om 01.00 ’s nachts aandiende (lichtroze). We wisten toen dat het een lange nacht werd waarin van slapen niets zou komen. Na het lichtroze teefje volgden een aantal pupjes in een snel tempo en tot 02.00 werden twee reutjes en een teefje geboren (lichtblauw, middenblauw en donkerroze). Toen duurde het weer een tijd en rond kwart over 3 werd het kleinste reutje geboren (oranje) gevolgd door – ja verrassing- het gele teefje (rood-wit-blauw) om half 5. Tot half 7 kwamen 2 reuen en een teefje ter wereld (rood, geel en lila) en toen dachten we dat het gedaan was. Pippa werd heel rustig en nadat we alles schoon hadden gemaakt, lag ze met haar kroost in de werpkist, maar zonder dat ze er zelf erg in had, floepte er om 07.30 nummer 11 zo uit (witte reu).
Een lange zit dus!
Het zijn 11 pupjes- 7 reutjes en 4 teefjes. Slechts 1 gele ertussen die we meteen een Hollands tintje hebben meegegeven als enige kaaskop tussen al die zwartjes. Een stevige dame!
Het K-nest krijgt de namen van Engelse rozen refererend aan de Engelse afkomst van de twee Engelse teefjes Pippa (Llanstinan Branwen) uit Wales en Newinn Precious Rose (Rose) uit midden-Engeland.
De 7 reuen
Branwen’s Keep in touch van Meinweg (rode roos)
Branwen’s Kent van Meinweg (witte roos)
Branwen’s King Arthur van Meinweg (abrikooskleurige roos)
Branwen’s Key Largo van Meinweg (oranjerode roos)
Branwen’s Kiss of Fire van Meinweg (rode roos)
Branwen’s Ko’s Yellow  van Meinweg (gele roos)
Branwen’s Kiboh van Meinweg (Rood)
De 4 teefjes
Branwen’s Kara van Meinweg  (lichtroze roos)
Branswen’s Keeley van Meinweg (oranjerode roos)
Branwen’s Kiwi Sunrise van Meinweg (oranje roos)
Branwen’s Kindness van Meinweg (lichtroze)
+2 images
Van Meinweg
Vragen of opmerkingen?

vanmeinweg.nl

06 - 21842271
vanmeinweg@live.nl