0475 - 53 41 13
Publicatie: 19-04-2020

Op dit moment worden we overstelpt met aanvragen voor een pup. Het hebben van een pup is niet iets dat je zomaar beslist. Een pup is een enorme handenbinder en ongelooflijk veel werk. Er zal met een pup getraind moeten worden, overdag kan een pup zeker in het begin niet langer dan 2-3 uur alleen blijven. Je kunt niet volstaan met "even tussen de middag uitlaten" en dan de pup weer in de bench doen. Veel mensen werken in de huidige crisis thuis en het is begrijpelijk dat je denkt dat dit een ideaal moment is om een pup in huis te nemen maar deze "thuiswerkperiode" gaat - hopen we allemaal- voorbij en dan zit je met een pup of jonge hond die echt niet de hele dag of ochtend "opgeborgen" kan worden of overgelaten kan worden in de handen van een van de kinderen of een uitlaatservice. Een pup lijkt fantastisch en dat is het natuurlijk ook als je heel goed weet waar je aan begint en alles goed geregeld hebt en er op ingesteld bent. 

Helaas brengt de huidige crisis mensen ertoe om snel te beslissen een hond te nemen. Erg triest voor zowel de nieuwe puppybazen, het gezin maar vooral ook voor de pup. Wij willen u op het hart drukken om weloverwogen een pup te nemen en nadrukkelijk oog te hebben voor het welzijn van de pups en de moeder als u ergens komt voor een pup.

Drie van mijn pupmensen hebben een kort verhaaltje op papier gezet waarom het fijn is om niet snel voor een pup te beslissen (DOWNLOAD PDF bestand)

Leest u ook eens de verhalen van Mariska Gleijm of de blog van Duuk- Mieke Hassing/ Astrid Kerkhoven. Het is juist heerlijk om naar het hebben van een pup toe te leven. Vandaag besluiten om vervolgens al gisteren een pup te willen hebben, brengt meestal niet veel goeds en in de haast worden dan soms foute beslissingen genomen. 

Mariska Gleijm: Jaaaaa, we nemen een hond https://www.vanmeinweg.nl/blog/-jaaaa-we-nemen-een-hond/

Duuk: https://www.vanmeinweg.nl/blog/duuk-de-pubertijd-maak-je-borst-maar-nat/

 

Download pdf