06 - 21842271

Van Meinweg Labradors (vanmeinweg@live.nl) telefoon: 0621842271

Wie zijn wij?

Wij zijn Carine & Alexander Stuurman en wij hebben vanaf 1994 labrador retrievers. Wij wonen in Herkenbosch, Limburg aan de rand van het bos in het prachtige Meinweggebied dus wij en onze honden genieten dagelijks van wandelingen in het bos. Carine werkt in het onderwijs en Alexander heeft zijn bedrijf aan huis: Stuurman Classic Cars. Honden en met name de Labrador Retriever zijn onze passie. Carine heeft veel opleidingen binnen de kynologie gedaan. Inmiddels is zij in het bezit van de diploma´s KK1, KK2, Homeopathie voor dieren, Algemene Vorming en Omgang Hond (Instructeursdiploma). Gedragsmodules 1 t/m 4 Dogvision en zij is gecertificeerd TTouch coach en opvoedings- en activiteitencoach voor hond en baas.  Zij geeft les in voeding & vertering, gezondheid en fysiologie aan KK1 en KK2 studenten en is als instructeur werkzaam bij de Kynologen Club in Roermond-Echt. Haar grote hobby is naast de kynologie fotograferen.

Max onze eerste liefde!

Wij (Alexander en Carine Stuurman) hebben onze eerste labrador in 1994 gehaald bij een fijne fokker in Olland. Max was een fantastische hond, heel gevoelig met een sterke `want to please` en een prachtige markante kop. Met Max was het labradorvirus bij ons geboren!!!

En toen kwam Pien!

Haar moeder was Lisza Karthuizer Valley en haar vader was I am the Greatest of Dutch Print . Een heel lief teefje met een rustig en plezierig karakter. We hebben van Max en Pien helaas op respectievelijk 12 en bijna 14 jarige leeftijd afscheid moeten nemen. Je zou zeggen dat wij het na twee blonde labradors in huis wel genoeg vonden; niets is echter minder waar. Het leek ons leuk om een derde labrador te hebben waar we dan op termijn een nestje mee konden fokken.

Naar Engeland om de zwarte Newinn Highdelight te halen

Dus vatten we het plan op om een hond uit Engeland te halen waar de hond begin 1800 door Britse kolonisten vanuit de Canadese oostkust (New Foundland-Labrador) werd meegenomen met de vissersboten naar het Britse Dorset. Noor (Newinn Highdelight) een dochter van Donacre High Price X Newinn Heather Myles hebben wij in 1997 in Engeland gehaald. Noor is bijna 15 jaar geworden en heeft twee nestjes gehad.

Onze labradors

Wij hebben inmiddels een aantal nestjes labrador retrievers gehad. Onze teefjes hebben we tot nu toe uit Engeland gehaald waarbij we soms erg lang moesten wachten op het juiste teefje van een goede en gezonde combinatie of komen uit onze eigen combinaties. Bij het zoeken naar een goede combinatie kijken we heel kritisch naar de gezondheid van onze teefjes en het best daarbij passend reutje. Wij nemen alleen reuen uit gezonde en zorgvuldig gesteste lijnen waarbij de reu-eigenaar zorgt dat de reu voldoet aan de gezondheidseisen van de Labradorkring Nederland en de Nederlandse Labrador Vereniging waar we ook bij zijn aangesloten. Bij al ons ouderdieren zijn de heupen en ellebogen getest en de ogen gespiegeld. De oogtesten zijn NIET ouder dan 1 jaar.

Hoe fokken wij?

Normaal gesproken hebben wij 1 nestje labradors per jaar. Soms komt het voor dat wij er twee hebben echter dat is eerder uitzondering dan regel. Wij hebben meestal geen nestjes in de winter. Wij fokken pas met een teefje als ze 100% gezond is op alle fronten zowel fysiek als mentaal. In de keuze naar een reu stellen wij ook hoge gezondheidseisen. Als we met een teefje fokken dan heeft zij 2-3 nesten in haar leven. Tussen de nesten zit meestal een periode van 1,5-2 jaar.

Waar groeien ons pups op?

De pups worden geboren in ons huis en groeien daar ook op temidden van ons gezin en de andere honden. We laten ze kennis maken met allerlei geluiden, mensen, kinderen en situaties. Ons streven is om gezonde pups te fokken met een fijn karakter die graag voor hun baas willen werken en rustig in huis kunnen wonen.

Wij staan u met raad en daad bij

Wij verwachten van de toekomstige pupeigenaar dat hij/ zij zich verdiept in het ras en zich voorbereidt op de komst van de pup zodat beide een zo goed mogelijke start hebben. Voordat u de pup mee naar huis neemt, krijgt u een uitgebreide voorlichting en een puppyboek mee naar huis zodat u optimaal geinformeerd bent.

Pups krijgen FCI stamboom

De pups krijgen een FCI Stamboom en zijn gechipt en op DNA getest door de Raad van Beheer. Voordat de pups naar hun nieuwe baasje gaan, krijgen ze nog een uitgebreid onderzoek door onze dierenarts om er zeker van te zijn dat ze gezond naar hun nieuw gezin kunnen gaan.

Van Meinweg
Vragen of opmerkingen?

vanmeinweg.nl

06 - 21842271
vanmeinweg@live.nl